Utstillingsåpning i Bergen

Utstillingsåpning i Bergen

Vi åpner utstilling på Galleri Cristinegaard den 5. april kl 19.00 i Formanns vei 3 i Bergen. Utstillingen skal vise nye arbeider laget i forbindelse med prosjektet «Plaggbytte». Utstillingen er åpen alle helger i April kl 12-16.00.

«Plutselig slo det meg at kroppen er en enkel, mobil måte å vise et kunstverk på. Du tar plagget på deg og går ut i verden. Mange er ubevisst dette. De skal bare holde seg varme, føle seg komfortable eller passe inn i et miljø. Den grå dressjakken, jeansen eller skoleuniformen kan være usynliggjørende plagg. Spesielt uniformen: Du skal vite at du er ubetydelig, en del av massen.

Jeg husker vi brukte kragen og mansjettene til å uttrykke oss, jentene i den sovjetiske skolen. Vi heklet og broderte på det hvite stoffet. Kragene måtte sprettes av hver eneste helg, vaskes, strykes og sys på like fint igjen til mandag. Det var eneste måten å skille seg ut på.»

 

OPPGAVE FOR TO: PLAGGBYTTE
Finn et plagg som har eller har hatt stor betydning for deg. Skriv en kort tekst om det du velger. La dette plagget være utgangspunktet for et verk, maks 150 x 150 cm i størrelse. Du står fritt fram til å velge uttrykk og teknikk.
Bytt plagg med din partner. Gjør det samme med plagget du nå har fått tildelt.

Informasjon på Facebook finner du her: Plaggbytte.

About The Author

kristina